Bread dough

Create fantastic bread like the similar but free from gluten, lactose and egg.
Print
Ingredients
  1. 500g tutto farina
  2. 325g νερό |325g water |325g acqua
  3. 5g ζάχαρη |5g sugar |5g zucchero
  4. 10g αλάτι |10g salt |10g sale
  5. 5g ξηρή μαγιά |5g dry yeast |5g lievito di birra secco
Instructions
  1. • Ζεσταίνουμε το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, αφήνοντας για 5 λεπτά.
  2. • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και κατόπιν το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και ζάχαρη.
  3. • Αναδεύουμε με το φτερό (αναδευτήρας Κ) έως ότου ενωθούν τα υλικά μας (min 5 λεπτά). Η ζύμη θα έχει μια κρεμώδη όψη την βγάζουμε από το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι (δεν κολλάει στα χέρια). Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο μέρη και δημιουργούμε ότι σχήμα θέλουμε.
  4. • Σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ζυμάρια μας και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 60 λεπτά.
  5. • Τοποθετούμε στο φούρνο ένα πυρίμαχο σκεύος με νερό για να έχουμε υγρασία κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  6. • Ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά (για χρώμα ψήνουμε +10 λεπτά με αέρα)
  7. • Heat the water (lukewarm) and add yeast and sugar, stir and leave it for 5 minutes.
  8. • Into the bowl of a stand mixer add the flour, salt and water (with the diluted yeast and sugar).
  9. • Use the dough hook to mix the ingredients (max 2-3 minutes). Remove the dough from the mixer bowl and knead it gently (it’s not sticky on hands). Divide the dough in two pieces and create the shape of your preference.
  10. • Place the dough pieces for resting onto a baking paper of a baking pan at a warm place for 60 minutes.
  11. • Place in the oven a proof dish with water to maintain high humidity levels during baking.
  12. • Βake at 180°C for 40-45 minutes.
  13. • Riscaldare l'acqua (tiepida) e aggiungere il lievito con lo zucchero, mescolare e lasciar riposare per 5 minuti.
  14. • Mettere la farina ed il sale nel mixer con il gancio e poi aggiungere l'acqua. Lavorare gli ingredienti sino a formare una massa unica (max 2-3 minuti). Togliere l'impasto e lavoratelo leggermente a mano (non è appiccicoso sulle mani). Dividete l'impasto in due e create la forma che desiderate.
  15. • Disporre i panini formati sulla teglia con carta da forno coperti e lasciare riposare in un luogo tiepido per 60 minuti.
  16. • Mettere in forno una teglia con poca acqua per mantenere l'umidità durante la cottura.
  17. • Poi cuocere 180°C per 40-45 minuti, a seconda del formato.
Cibotec Food Ingredients http://www.cibotec.gr/

Pizza dough

From Napoli directly to you.
Print
Ingredients
  1. 500g tutto farina
  2. 325g νερό |325g water |325g acqua
  3. 20g ζάχαρη |20g sugar |20g zucchero
  4. 10g ξηρή μαγιά |10g dry yeast |10g lievito di birra secco
  5. 10g αλάτι |10g salt |10g sale
Instructions
  1. • Ζεσταίνουμε το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, αφήνοντας για 5 λεπτά.
  2. • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και κατόπιν το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και ζάχαρη.
  3. • Αναδεύουμε με το φτερό (αναδευτήρας Κ) έως ότου ενωθούν τα υλικά μας και αποκτήσει η ζύμη μας μια κρεμώδη υφή. Βγάζουμε το ζυμάρι από το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι (δεν κολλάει στα χέρια).
  4. • Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε στο σχήμα που επιθυμούμε την πίτσα μας.
  5. • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  6. • Στην συνέχεια τοποθετούμε τα υλικά της αρεσκείας μας χωρίς το τυρί.
  7. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20 λεπτά κι στη συνέχεια βάζουμε και το τυρί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή έως ότου πάρει ωραίο χρώμα (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απο το πάχος της ζύμης).
  8. • Heat the water (lukewarm) and add yeast and sugar, stir and leave it for 5 minutes.
  9. • Into the bowl of a stand mixer add the flour, salt and water (with the diluted yeast and sugar).
  10. • Use the dough hook to mix the ingredients. Remove the dough from the mixer bowl and knead it gently (it’s not sticky on hands).
  11. • Onto a floured surface roll out the dough to the shape of your preference.
  12. • Place the dough onto a baking pan covered with baking paper. Store at warm place for resting for 30 minutes.
  13. • Then place the ingredients of your choice except for the cheese.
  14. • Bake in preheated oven at 220°C for 20 minutes and then add the cheese. Continue baking for 10-15 minutes or until it gets nice color (cooking time depends on dough thickness).
  15. • Riscaldare l'acqua (tiepida) e aggiungere il lievito con lo zucchero, mescolare e lasciare per 5 minuti.
  16. • Nella vasca di un mixer aggiungere la farina setacciata, il sale e l'acqua (precedentemente diluita con lievito e zucchero).
  17. • Utilizzare il gancio per impastare gli ingredienti. Togliere l'impasto dal mixer e finire di impastarlo con le mani (non è appiccicoso sulle mani).
  18. • Distendere la nostra pizza su di una superficie leggermente infarinata nella forma che si desidera.
  19. • Mettere l'impasto in una teglia con carta da forno leggermente unta. Lasciare in un luogo tiepido a lievitare per 30 minuti.
  20. • Dopodiché aggiungere gli ingredienti di vostra scelta senza formaggio.
  21. • Cuocere in forno preriscaldato a 220°C per 20 minuti e poi aggiungere il formaggio e cuocere per altri 10-15 minuti o fino a quando avrà preso un bel colore (tempo di cottura dipende dallo spessore della pasta).
Cibotec Food Ingredients http://www.cibotec.gr/

Phyllo for pies

For delicious Greek spinach pie and more.
Print
Ingredients
  1. 500g tutto farina
  2. 320g νερό |320g water |320g acqua
Instructions
  1. • Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας έως ότου έχουμε μια ομοιογενή ζυμή.
  2. • Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 10 μπαλίτσες των 80g.
  3. • Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα με τον πλάστη στο επιθυμητό πάχος (μπορείτε να το κάνετε όσο λεπτό θέλετε) πασπαλίζοντας ταυτόχρονα με αλεύρι ή νισεστέ ή ρυζάλευρο. Καλύπτουμε τα έτοιμα φύλλα μας με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
  4. • Μετά το ψήσιμο σκεπάζουμε την πίτα μας με μια πετσέτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  5. • Mix the ingredients very well until you have a homοgeneous dough.
  6. • Divide the dough into 10 balls of 80g.
  7. • Roll out each little ball with a rolling pin to desired thickness (you can do it as thin as you like) by sprinkling flour (TUTTO FARINA, corn or rice flour). Keep the phyllo covered with a moist towel to prevent drying out.
  8. • After cooking cover the pie with a towel and let it cool.
  9. • Impastare tutti gli ingredienti sino a creare un impasto liscio ed omogeneo.
  10. • Dividere l’impasto in 10 palline da 80g.
  11. • Stendere le palline con il mattarello aiutandoci con della farina o maizena o farina di riso (coprire con un panno i fogli di pasta fillo per non farli asciugare).
  12. • Procedere con la propria ricetta della pita, ma dopo cotta è consigliabile lasciarla coperta con un panno sino a completo raffreddamento.
Cibotec Food Ingredients http://www.cibotec.gr/

Focaccia

Authentic Italian pleasure.
Print
Ingredients
  1. 500g tutto farina
  2. 325g νερό |325g water |325g acqua
  3. 20g ζάχαρη |20g sugar |20g zucchero
  4. 10g αλάτι |10g salt |10g sale
  5. χοντρό αλάτι |coarse salt |sale grosso
  6. 5g ξηρή μαγιά |5g dry yeast |5g lievito di birra secco
  7. δεντρολίβανο |rosemary |rosmarino
  8. 10 τοματίνια |10 cherry tomatoes |10 pomodori ciliegina
Instructions
  1. • Ζεσταίνουμε το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, αφήνοντας για 5 λεπτά.
  2. • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και κατόπιν το νερό με τη διαλυμένη μαγιά και ζάχαρη.
  3. • Αναδεύουμε με το φτερό (αναδευτήρας Κ) έως ότου ενωθούν τα υλικά μας και αποκτήσει η ζύμη μας μια κρεμώδη υφή. Βγάζουμε το ζυμάρι από το μίξερ και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι (δεν κολλάει στα χέρια).
  4. • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε το ζυμάρι μας, ανοίγοντάς το με τα χέρια με πάχος 3cm. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 60 λεπτά.
  5. • Στην συνέχεια κόβουμε τα τοματίνια μας στην μέση και τα τοποθετούμε πάνω στο ζυμάρι μας σε απόσταση 2cm και πιέζοντας ελαφρά.
  6. • Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  7. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά ή εως ότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  8. • Heat the water (lukewarm) and add yeast and sugar, stir and leave it for 5 minutes.
  9. • Into the bowl of a stand mixer add the flour, salt and water (with the diluted yeast and sugar).
  10. • Use the dough hook to mix the ingredients. Remove the dough from the mixer bowl and knead it gently (it’s not sticky on hands).
  11. • Place the dough onto a baking pan (covered with baking paper) and roll out the dough with hands up to 3cm thick. Store it in a warm place for leavening for 60 minutes.
  12. • Cut cherry tomatoes in half and place them on the dough (2cm apart) by pressing them slightly.
  13. • Sprinkle with coarse salt, rosemary and olive oil.
  14. • Bake in preheated oven at 180°C for 30-35 minutes or until it obtains a nice golden color.
  15. • Riscaldare l'acqua (tiepida) e aggiungere il lievito con lo zucchero, mescolare e lasciare per 5 minuti.
  16. • Nella vasca di un mixer aggiungere la farina setacciata con il sale e l'acqua (con il lievito disciolto e zucchero).
  17. • Utilizzare il gancio per impastare per amalgamare gli ingredienti. Togliere l'impasto dal mixer e impastare delicatamente con le mani (non rimane appiccicoso sulle mani). Dividete l'impasto in base alle teglie che si desiderano creare.
  18. • Mettere l'impasto in teglia con carta da forno unta leggermente e stendere la pasta con le mani nello spessore di 3cm. Lasciare lievitare in un luogo tiepido per 60 minuti.
  19. • Poi tagliare i nostri pomodorini a metà ed affondarli bene sopra la focaccia ad una distanza di 2cm tra loro.
  20. • Condire con olio d'oliva emulsionato con un po’ d’acqua, cospargere con sale rosmarino.
  21. Cuocere in forno già caldo a 180°C per 30-35 minuti o fino che abbia preso un bel colore dorato.
Cibotec Food Ingredients http://www.cibotec.gr/

Burger buns

Let the BBQ begins.
Print
Ingredients
  1. 500g tutto farina
  2. 325g νερό |325g water |325g acqua
  3. 30g μέλι |30g honey |30g miele
  4. 25g ελαιόλαδο |25g olive oil |25g olio d'oliva
  5. 15g αλάτι |15g salt |15g sale
  6. 15g ζάχαρη |15g sugar |15g zucchero
  7. 10g ξηρή μαγιά |10g dry yeast |10g lievito di birra secco
  8. 1 αυγό |1egg |1 uovo
Instructions
  1. • Ζεσταίνουμε το νερό (χλιαρό) και διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το μέλι αφήνοντας για 5 λεπτά.
  2. • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και κατόπιν το νερό με τη διαλυμένη μαγιά, τη ζάχαρη και το μέλι.
  3. • Αναδεύουμε με το φτερό (αναδευτήρας Κ) έως ότου ενωθούν τα υλικά μας και αποκτήσει η ζύμη μας μια κρεμώδη υφή.
  4. • Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου απορροφηθεί απο τη ζύμη.
  5. • Δημιουργούμε 10 μπαλίτσες των 90g και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30-35 λεπτά.
  6. • Στην συνέχεια αλείφουμε τα ψωμάκια μας με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά ή έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.
  8. • Heat the water (lukewarm) and add yeast and sugar, stir and leave it for 5 minutes.
  9. • Into the bowl of a stand mixer add the flour, salt and water (with the diluted yeast, honey and sugar).
  10. • Use the dough hook to mix the ingredients.
  11. • Pour the olive oil and knead by hand until it is absorbed.
  12. • Shape 10 balls of 90g each and place them on a baking pan covered with baking paper. Store them at warm place for leavening for 30-35 minutes.
  13. • Beat the egg and brush it on the buns surface. Sprinkle with sesame seeds.
  14. • Bake in preheated oven at 180°C for 30-35 minutes or until the desirable color is obtained.
  15. • Riscaldare l'acqua (tiepida) e aggiungere il lievito con lo zucchero, mescolare e lasciare riposare per 5 minuti.
  16. • Nel vasca di un mixer aggiungere la farina setacciata, il sale e l'acqua (precedentemente diluita con lievito, miele e zucchero).
  17. • Utilizzare il gancio per impastare gli ingredienti.
  18. • Poi versare l'olio di oliva e continuare a lavorare l’impasto fino a completo assorbimento dalla pasta.
  19. • Formare subito 10 palline di 90g e porre su una teglia con carta da forno. Lasciar lievitare in un luogo caldo per 30-35 minuti.
  20. • Poi spennellare nostri panini con uovo e cospargere con semi di sesamo (per vegani, spennellare con latte di riso e zucchero).
  21. • Cuocere i panini in forno già caldo a 180 ° C per 30-35 minuti o sino che abbiano preso un bel colore dorato. Aggiungere una teglia con un po’ d’acqua in forno.
Cibotec Food Ingredients http://www.cibotec.gr/

Vanilla Cake

For our little friends.
Print
Ingredients
  1. 500g tutto farina pastry
  2. 250g βούτυρο |250g butter |250g burro
  3. 230g ζάχαρη |230g sugar |230g zucchero
  4. 4 αυγά |4 eggs |4 uova
  5. 80g χυμό πορτοκάλι |80g orange juice |80g succo d'arancia
  6. 8g baking powder |8g baking powder |8g baking powder
  7. 2g βανίλια |2g vanilla |2g vaniglia
  8. 2g ξύσμα πορτοκάλι |2g orange zest |2g scorza d'arancia
Instructions
  1. • Λιώνουμε το βούτυρο και χτυπάμε πολύ καλά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
  2. • Ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου ενσωματωθούν στο παραπάνω μίγμα.
  3. • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε (σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι να ομογενοποιήσουμε το μίγμα.
  4. • Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160°C - 170ºC για 30-40 λεπτά.
  5. • Melt the butter and beat it well with sugar until you have a creamy texture.
  6. • Add the eggs, the orange juice and zest and continue beating on medium speed until all ingredients are incorporated into the mixture.
  7. • Add the flour and the baking powder little by little and continue (at low speed) until you have a homogeneous mixture.
  8. • Place the mixture in a buttered pan and bake at 160°C - 170ºC for 30-40 minutes.
  9. • Montare con la frusta elettrica (alla massima velocita) il burro a temperatura ambiente con lo zucchero sino a creare massa cremosa.
  10. • Aggiungiamo ora le uova a temperatura ambiente e continuiamo a montare, deve risultare ben omogeneo.
  11. • Setacciamo la farina con il baking powder e la vaniglia e versiamoli un po’ alla volta nella massa e continuiamo a lavorare con il mixer a velocità moderata, aggiungere il succo e alla fine avremo una massa densa e cremosa, versiamola nello stampo da plum cake, precedentemente rivestito di carta da forno.
  12. • Inseriamo lo stampo nel forno già caldo a 160-170°C per 30-40 minuti c/a o sino a quando, inserendo uno stecchino di legno, ne uscirà pulito. A metà cottura incidere un taglio al centro del cake per tutta la sua lunghezza, aiuterà ad aprirsi meglio.
Cibotec Food Ingredients http://www.cibotec.gr/

Brownies

Original American taste.
Print
Ingredients
  1. 100g tutto farina pastry
  2. 250g ζάχαρη |250g sugar |250g zucchero
  3. 200g κακάο σκόνη |200g cocoa powder |200g cacao amaro
  4. 150g βούτυρο |150g butter |150g burro
  5. 2 αυγά |2 eggs |2 uova
  6. 3g βανίλια 3g vanilla 3g vaniglia
  7. 1g αλάτι 1g salt 1g sale
Instructions
  1. • Χτυπάμε (σε δυνατή ταχύτητα) το βούτυρο με τη ζάχαρη εως ότου αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
  2. • Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  3. • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, τη βανίλια, το κακάο και το αλάτι εως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  4. • Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα έως 3cm ύψος και ψήνουμε στους 180°C για 20-30 λεπτά.
  5. • Beat butter and sugar (at high speed) until you have a creamy texture.
  6. • Add the eggs and continue beating at lower speed until a homogenous mixture is obtained.
  7. • At low speed add the flour, vanilla, cocoa and salt and continue beating until all ingredients are combined.
  8. • Place the mixture into a covered with baking paper pan up to 3cm high and bake at 180°C for 20-30 minutes.
  9. • Montare con la frusta elettrica (alla massima velocita) il burro a temperatura ambiente con lo zucchero sino a creare massa cremosa.
  10. • Aggiungiamo ora le uova a temperatura ambiente e continuiamo a montare, deve risultare ben omogeneo.
  11. • Setacciamo la farina con la vaniglia ed il cacao ed il sale e versiamoli un po’ alla volta nella massa e continuiamo a lavorare con il mixer a velocità moderata, alla fine avremo una massa densa e cremosa.
  12. • Versiamo l’impasto nella teglia da forno, precedentemente rivestito di carta da forno, distribuendola su tutta la superficie allo spessore di 3 cm c/a.
  13. • Inseriamo la teglia nel forno già caldo a 180°C per 20-30 minuti c/a. Dovrebbe risultare cotto al 90%.
Cibotec Food Ingredients http://www.cibotec.gr/

Pan di Spagna

For our birthday cakes.
Print
Ingredients
  1. 250 g tutto farina pastry
  2. 250 g άχνη ζάχαρη |250 g caster sugar |250 g zucchero a velo
  3. 5 αυγά |5 eggs |5 uova
  4. 1 g βανίλια |1 g vanilla |1 g di vaniglia
Instructions
  1. • Χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  2. • Kοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στο μίγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα έως ότου ενωθούν όλα μαζί.
  3. • Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή αλείφουμε με βούτυρο το ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι το παντεσπάνι να αποκτήσει ωραίο καφέ χρώμα. Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  4. • Τέλος το αφήνουμε να κρυώσει καλά σκεπασμένο για να μην ξεραθεί.
  5. • Whisk the eggs, sugar and vanilla for 15 minutes at high speed.
  6. • Sift the flour and add it little by little in the mixture with a spatula and stir up until ingredients are well combined.
  7. • Pour the mixture into a pan (covered with baking paper or spread with butter) and bake at 180°C for 20-25 minutes or until it obtains the desirable brown color. Do not open the oven during baking.
  8. • To prevent drying out, cover the sponge cake during cooling.
  9. • Montare le uova con lo zucchero e la vaniglia per 15 minuti ad alta velocità.
  10. • Poi setacciare la farina e versarla un po’ alla volta, nella miscela montata, mescolando con una spatola con movimenti circolari dal basso verso l’alto fino a che non si è amalgamata tutta.
  11. • Rivestire una teglia con carta da forno e cuocere in forno a 180°C per 20-25 minuti o fino a doratura.
  12. • Non aprire il forno durante la cottura.
  13. • A cottura ultimata, rovesciare il pan di spagna sopra un altro foglio di carta da forno facendo attenzione a mantenere attaccato il foglio della cottura e lasciar raffreddare completamente per evitare che si asciughi eccessivamente.
Cibotec Food Ingredients http://www.cibotec.gr/

Soft Cookies

Serve with a cup of milk.
Print
Ingredients
  1. 500g tutto farina pastry
  2. 200g chocolate drops |200g chocolate drops |200g gocce di cioccolata
  3. 175g butter (at room temperature) |175g butter (at room temperature) |175g burro (a temperatura ambiente)
  4. 165g sugar |165g sugar |165g zucchero semolato
  5. 60g brown sugar |60g brown sugar |60g zucchero di canna
  6. 5 eggs |5 eggs |5 uova
  7. 2.5g salt |2.5g salt |2.5g sale
  8. 2.5g of baking soda |2.5g of baking soda |2.5g bicarbonato di soda
  9. 2g vanilla |2g vanilla |2g vaniglia
Instructions
  1. • Χτυπάμε με το φτερό (σε δυνατή ταχύτητα) το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
  2. • Ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα 10-15 δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
  3. • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε (σε χαμηλή ταχύτητα) ρίχνοντας ταυτόχρονα τις σταγόνες σοκολάτας έως ότου ενωθούν όλα μας τα υλικά για 10 δευτερόλεπτα.
  4. • Το μίγμα μας πρέπει να είναι μεταξύ υγρού προς ξηρού στην αφή.
  5. • Φτιάχνουμε μπαλάκια ακανόνιστα μεταξύ τους διαμέτρου περίπου 5cm και ψήνουμε στους 175°C για 15-20 λεπτά. Θα πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα (μην τα παραψήσετε και ας φαίνονται ωμά, όταν κρυώσουν θα είναι έτοιμα).
  6. • Beat butter and sugar very well (at high speed) until you have a creamy texture.
  7. • Add the eggs, vanilla and continue beating for 10-15 seconds at low speed until a homogenous mixture is obtained.
  8. • Add gradually the flour, soda and salt and continue (at low speed) for 10 seconds while adding chocolate drops until all ingredients are well combined.
  9. • Our dough should be between liquid to dry.
  10. • Shape the dough into irregular balls, approximately 5cm diameter and bake at 175°C for 15-20 minutes. Cookies will have a nice golden color when they are done (do not overbake).
  11. • Montare con la frusta elettrica (alla massima velocita) il burro a temperatura ambiente con lo zucchero sino a creare massa cremosa.
  12. • Aggiungiamo ora le uova a temperatura ambiente e la vaniglia e continuiamo a montare a bassa velocità per 10-15 secondi c/a, la massa deve risultare ben omogenea.
  13. • Setacciamo la farina con la vaniglia ed il sale e versiamoli un po’ alla volta nella massa e continuiamo a lavorare con il mixer a velocità moderata, alla fine aggiungeremo in una sola volta tutte le gocce di cioccolato e mescoleremo ancora per 10 secondi. La massa deve risultare umida ma allo stesso tempo non deve appiccicarsi al tatto.
  14. • Facciamo ora delle palle irregolari di 5 x 5cm c/a e disponiamole ben larghe tra loro nella teglia da forno, precedentemente rivestito di carta da forno.
  15. • Inseriamo la teglia nel forno già caldo a 175°C per 15-20 minuti c/a sino ad una bella doratura (non cucinarli oltre, anche se sembrano ancora crudi, quando si raffredderanno saranno pronti
Cibotec Food Ingredients http://www.cibotec.gr/

Pancakes

For our breakfast and not only.
Print
Ingredients
  1. 125g tutto farina pastry
  2. 250g γάλα |250g milk |250g latte
  3. 1 αυγό |1 egg |1 uova intere
  4. 0.5g βανίλια |0.5g vanilla |0.5g vaniglia
Instructions
  1. • Χτυπάμε όλα τα υλικά με το σύρμα στο μίξερ έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  2. • Ζεσταίνουμε πολυ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε.
  3. • Whisk all the ingredients until a homogeneous mixture is obtained.
  4. • Bake at a pre-heated non stick pan.
  5. • Lavoriamo tutti gli ingredienti con la frusta sino che la massa risulti liscia ed omogenea. Riscaldiamo molto bene una padella antiaderente, la ungiamo leggermente e cuciniamo i nostri pancake.
Cibotec Food Ingredients http://www.cibotec.gr/

Sweet Bakery

Use your imagination and creat fantastic sweet bakery delicacies.

Bakery

Create all bakeries without gluten. Knead all the desired products with your hands, forget the sticky and gruel doughs. Bake without moulds.

ga('send', 'pageview');